Emelkan Sebarang Pertanyaan Ke: ABC2109@moe.edu.my

Kejohanan Balapan & Padang 2014

Pada 28 Jun yang lalu, SJK(C) Pasir Pinji 1 telah mengadakan Kejohanan Balapan & Padang Tahunan bagi tahun 2014. 

Acara pada hari itu dimulakan dengan perbarisan tabik hormat oleh murid sekolah kepada VIP-VIP jemputan, dan seterusnya bacaan ikrar kejohanan. Acara ini telah dirasmikan dengan meriahnya oleh Pengerusi Lembaga Pengurus Sekolah, iaitu En. Yap Kien Seng. Gimik perasmian pada tahun ini adalah pelepasan belon beramai-ramai yang diketuai oleh Guru Besar sendiri.

Berbagai acara yang dipersembahkan semasa acara perasmian tersebut. Antaranya adalah, persembahan Karate, Wushu, Persembahan Tarian, dan Senamrobik beramai-ramai.

Sebanyak 26 acara sukan yang dipertandingkan. Ada juga acara yang telah disediakan untuk ibubapa yang hadir. Acara ini mendapat sambutan yang menggalakkan dengan penyertaan yang agak memberangsangkan.

Kejohanan Balapan & Padang ini telah diakhiri dengan penyampaian hadiah kepda rumah sukan yang menjadi Johan keseluruhan, Olahragawati sekolah, hiasan khemah tercantik, dan perbarisan yang menarik. Ucapan perasmian penutup telah dilakukan oleh Pengerusi PIBG, En. Yee Soon Ghee serta laungan Hip Hip Hoore bagi menandakan berakhir temasya itu untuk kali ini.

Johan    - Rumah Merah
Naib Johan   - Rumah Hijau
Tempat Ke-3   - Rumah Biru
Tempat Ke-4   - Rumah Kuning
*Mata penuh semua rumah KLIK SINI.

Hiasan Khemah Rumah Tercantik - Rumah Hijau
Perbarisan Menarik – Rumah Biru
Olahragawati Tahun 2014 - CHOY SIN RU

Pada yang berjaya, diucapkan tahniah, juga pada yang kurang bernasib baik, cuba yang terbaik untuk temasya yang akan datang. Disertakan beberapa keping gambar untuk tatapan para pengunjung blog SJK(C) Pasir Pinji 1.Lagi gambar KLIK SINI.

0 komen:

Penafian

Pihak SJK(C) Pasir Pinji 1, Ipoh tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam portal ini.Notis Hak cipta

Semua Hakcipta Terpelihara. Sebarang salinan perlu mendapat keizinan dari pihak sekolah.

Hubungi Kami

SJK(C) Pasir Pinji 1,
Jalan Padang, Pasir Pinji,
31650 Ipoh,Perak.
Emel : abc2109@1bestarinet.yes.my
Telefon / Faks : +6053211735

Waktu Pejabat
Isnin-Khamis
08:00 - 13:00 & 14:00 - 17:00
Jumaat
08:00 - 12:15 & 14:45 - 17:00