Emelkan Sebarang Pertanyaan Ke: ABC2109@moe.edu.my

Terima Kasih Guru Besar, Pn. Chan Yoke Kheng

Pada 7 Ogos 2015 Jumaat yang lalu, satu majlis sempena Persaraan Guru Besar, Pn. Chan Yoke Kheng telah diadakan. Beliau bersara wajib pada umur 60 tahun pada 9 Ogos 2015. Beliau telah mula bertugas di SJK(C) Pasir Pinji 1, pada 16 September 2011 setelah bertukar dari SJK(C) Man Ming, Gopeng. Walaupun tempoh perkhidmatan di sini agak singkat namun beliau telah berjaya melonjakkan pencapaian UPSR 2013 dengan agak cemerlang. Beliau juga sangat dihormati oleh masyarakat setempat.

Pada majlis tersebut, ramai rakan-rakan dalam kalangan Guru Besar, ahli Lembaga Pengurus dan ahli Persatuan Ibu Bapa & Guru (PIBG) telah sudi meluangkan masa untuk memeriahkan majlis. Tidak terkecuali para ibu bapa murid. Para jemputan ditempatkan di Dewan Serbaguna dimana majlis tersebut berlangsung.

Pelbagai acara persembahan telah diadakan bagi menyerikan majlis seperti tarian dari murid prasekolah, tarian murid dari murid tahap 2, serta persembahan nyanyian murid Tahun 2 yang dikhaskan untuk beliau. Pelbagai pihak telah tampil menghulurkan hadiah sebagai ingatan. Sebelum mengakhiri majlis tersebut, semua murid beratur panjang di laluan keluar di kawasan sekolah. Guru Besar bersalam dengan semua murid dan para jemputan. Majlis itu berakhir dengan perarakan Pn. Chan menaiki kereta berhias. Beliau naik ke keretanya sambil melambai-lambaikan tangannya sebelum meninggalkan kawasan sekolah.

Seluruh warga SJK(C) Pasir Pinji 1 akan sentiasa mengingati sumbangan beliau dan mengucapkan selamat bersara.


Lagi gambar KLIK SINI.

0 komen:

Penafian

Pihak SJK(C) Pasir Pinji 1, Ipoh tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan atau kerosakan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam portal ini.Notis Hak cipta

Semua Hakcipta Terpelihara. Sebarang salinan perlu mendapat keizinan dari pihak sekolah.

Hubungi Kami

SJK(C) Pasir Pinji 1,
Jalan Padang, Pasir Pinji,
31650 Ipoh,Perak.
Emel : abc2109@1bestarinet.yes.my
Telefon / Faks : +6053211735

Waktu Pejabat
Isnin-Khamis
08:00 - 13:00 & 14:00 - 17:00
Jumaat
08:00 - 12:15 & 14:45 - 17:00